Marsepein Chocoladelollies
Equipment
- satéstokjes
- Lepel
Ingrediënten
- 165 g gepelde amandelen
- 150 g poedersuiker
- 2 eetlepels cacaopoeder
- ½-1 cup gepasteuriseerd vloeibaar eigeel doos à 6 cups
- 200 g pure chocolade of melkchocolade voor een zachtere smaak
Instructies
- Maal de gepelde amandelen in een keukenmachine tot ze fijn poeder zijn geworden.
- Voeg de poedersuiker en cacaopoeder toe aan het amandelpoeder en laat de keukenmachine nog even draaien.
- Voeg druppel voor druppel het eigeel toe aan het mengsel terwijl de keukenmachine draait.
- Stop met toevoegen wanneer het mengsel aan elkaar begint te plakken.
- Kneed het mengsel goed door en voeg indien nodig extra poedersuiker toe als het te klef is.
- Vorm 20 balletjes van het marsepeinmengsel, ter grootte van een flinke knikker.
- Smelt de pure chocolade au bain-marie in een kleine pan.
- Steek de satéstokjes in de marsepeinballetjes en doop ze snel in de gesmolten chocolade.
- Zorg ervoor dat alle kanten bedekt zijn.
- Plaats de lollies op een wijd glas zodat ze elkaar niet raken en zet het glas minstens een kwartier in de koelkast om de chocolade te laten uitharden.
- Optioneel: Dip de lollies in kleurige musketballetjes voordat de chocolade uithardt.
- Verpak de lollies in glimmend pakpapier of doorzichtig cellofaan voor een feestelijke uitstraling.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Als je geen fan bent van pure chocolade, kun je de lollies ook in gesmolten melkchocolade of witte chocolade dippen.
- Bewaar de lollies maximaal een week in de koelkast in een luchtdichte container om te voorkomen dat ze uitdrogen.
Voedingswaarden
Calories: 110 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.01 g | Sugar: 8 g