Masala Chawal

Masala Chawal

Masala rijst
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram rijst
  • 100 gram bloemkool
  • 50 gram doperwtjes
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 1 eetlepel groene Spaanse peper gehakte
  • 1 eetlepel gember geraspte
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 koffielepel komijn
  • 10 kruidnagels
  • 4 kardemomvruchten
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 eetlepels olie

Instructies

  • Was de rijst en laat hem tenminste 1 uur weken.
  • Schil de wortel en snijd hem in plakjes.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes.
  • Pel de uien en hak ze fijn.
  • Fruit de komijn, laurierblaadjes en uisnippers in hete olie.
  • Voeg alle kruiden, de groenten en de rijst toe en giet er nog wat water bij (anderhalve keer de hoeveelheid van de rijst).
  • Dek af en laat op een klein vuur koken tot het water is verdampt.
  • Serveer warm en garneer met uisnippers
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst India