Medaglioni ai funghi
(kalfsoester met paddestoelen)
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
Instructies
- Veeg de paddestoelen met keukenpapier schoon en snijd ze in plakjes.
- Pel en snipper de ui.
- Pel de knoflook en snijd hem in plakjes.
- Was de peper, halveer hem, verwijder de zaadjes en snijd hem in kleine
- stukjes.
- Smelt in een pan 2 eetlepels boter en bak de ui, knoflook en peper op laag
- vuur ± 5 minuten.
- Knip intussen de peterselie in een kopje fijn, voeg dit aan het uimengsel toe
- en bak het ± 1 minuut mee.
- Neem de tijmblaadjes van de takjes.
- Voeg de paddestoelen aan het uimengsel toe en bak ze al omscheppend ± 5
- minuten.
- Voeg het bouillonpoeder en 1/2 dl water toe en laat alles nog ± 1 minuut
- koken.
- Roer de tijmblaadjes erdoor.
- Bestrooi de kalfsoesters met zout.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de kalfsoesters 5-6 minuten; keer ze
- halverwege.
- Leg de kalfsoesters op 4 borden en schep er de paddestoelensaus over.
- Serveer met rijst en broccoli.