Mediterraan Gehaktbrood met Ansjovis en Olijven
Een smaakvol gehaktbrood met een mediterrane twist, door de toevoeging van olijven en ansjovis. Geserveerd met een eenvoudige, maar heerlijke, tomatensaus.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Vermeng het gehakt, de ui, ansjovis, olijven, ½ theelepel citroenschil, zout en peper en vorm dit tot een broodje.
- Bak het broodje in de olie rondom bruin.
- Voeg na ± 20 minuten de tomaat, tomatensaus, uitgeperste knoflook, basilicum, zout en peper toe en laat alles zonder deksel ± 10 minuten zachtjes koken.
- Serveer het gehaktbrood in plakken gesneden met saus.
- Vermeng ½ eetlepel geraspte citroenschil met de peterselie en strooi dit erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met penne en andijviesla met sinaasappel, walnoten en een vinaigrette van 3 eetlepels walnotenolie, 1 eetlepel sinaasappelsap, 1 theelepel mosterd en zout en peper.
Wijnadvies:
Een Italiaanse rode wijn, zoals een Chianti.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g