Mediterraan Gehaktbrood met Ansjovis en Olijven

Gehaktbrood met olijven en ansjovis, geserveerd in plakken met tomatensaus, citroenrasp en verse kruiden op een rustieke schaal.

Mediterraan Gehaktbrood met Ansjovis en Olijven

Een smaakvol gehaktbrood met een mediterrane twist, door de toevoeging van olijven en ansjovis. Geserveerd met een eenvoudige, maar heerlijke, tomatensaus.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram gehakt
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • 15 gr fijngesneden ansjovis filets
  • 25 gr gehalveerde olijven
  • 1 eetlepel geraspte citroen
  • Zout
  • Peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine tomaat in stukjes
  • 1 dl tomatensaus pot
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetlepel fijngesneden basilicum
  • ½ eetlepel fijngesneden peterselie

Instructies

  • Vermeng het gehakt, de ui, ansjovis, olijven, ½ theelepel citroenschil, zout en peper en vorm dit tot een broodje.
  • Bak het broodje in de olie rondom bruin.
  • Voeg na ± 20 minuten de tomaat, tomatensaus, uitgeperste knoflook, basilicum, zout en peper toe en laat alles zonder deksel ± 10 minuten zachtjes koken.
  • Serveer het gehaktbrood in plakken gesneden met saus.
  • Vermeng ½ eetlepel geraspte citroenschil met de peterselie en strooi dit erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met penne en andijviesla met sinaasappel, walnoten en een vinaigrette van 3 eetlepels walnotenolie, 1 eetlepel sinaasappelsap, 1 theelepel mosterd en zout en peper.
Wijnadvies:
Een Italiaanse rode wijn, zoals een Chianti.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden