Mediterrane Courgetteschotel uit de Oven
Equipment
Ingrediënten
- 1 courgette
- 3 rode uien gepeld
- 3 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 12 zwarte olijven
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Snijd de courgette en ui in dunne plakjes.
- Schik de plakjes courgette en ui om en om dakpansgewijs in rijen in een ingevette ovenschaal.
- Knip de takjes tijm en rozemarijn in kleinere stukken en steek ze tussen de groenten.
- Verdeel de fijngesneden knoflook en olijven over de groenten.
- Besprenkel de groenten met olijfolie en citroensap.
- Bestrooi het gerecht met zout en peper naar smaak en dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Bak de groenten in het midden van de oven gedurende 30 minuten.
- Verwijder de folie en laat de groenten nog 15-20 minuten bruin kleuren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 185 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 14 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 3 g