Mediterrane Courgetteschotel uit de Oven

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 3 rode uien gepeld
  • 3 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 12 zwarte olijven
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de courgette en ui in dunne plakjes.
  • Schik de plakjes courgette en ui om en om dakpansgewijs in rijen in een ingevette ovenschaal.
  • Knip de takjes tijm en rozemarijn in kleinere stukken en steek ze tussen de groenten.
  • Verdeel de fijngesneden knoflook en olijven over de groenten.
  • Besprenkel de groenten met olijfolie en citroensap.
  • Bestrooi het gerecht met zout en peper naar smaak en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Bak de groenten in het midden van de oven gedurende 30 minuten.
  • Verwijder de folie en laat de groenten nog 15-20 minuten bruin kleuren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 185 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 14 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ovenschotel
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij / Vegan / Vegetarisch / Zout arm