Mediterrane Feta Salade met Knapperige Croutons
een heerlijk verfrissende salade boordevol smaak!
Equipment
Ingrediënten
- 1 ciabatta Italiaans brood 250 g
- 4 uien
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 tomaat
- 1 komkommer
- 200 g gemengde ijsbergsla
- 1 eetlepel azijn
- 300 g fetakaas
- 75 g croutons Italiaanse kruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor en bak de ciabatta volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd daarna in stukjes voor croutons.
- Pel de uien en snijd ze in parten.
- Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de uien op matig vuur gedurende 15 minuten tot ze bruin en gekarameliseerd zijn.
- Was de komkommer en snijd deze met een kaasschaaf in dunne plakjes.
- Was de tomaat en snijd deze in stukjes.
- Verdeel de gemengde ijsbergsla over vier borden.
- Leg hierop de plakjes komkommer en stukjes tomaat.
- Roer de overgebleven olijfolie, azijn, zout en peper door elkaar voor de dressing.
- Verdeel de dressing over de salade.
- Verkruimel de fetakaas en verdeel deze samen met de gebakken uien over de salade.
- Garneer de salade met de zelfgemaakte croutons.
- Serveer de Mediterrane Feta Salade met Knapperige Croutons met versgebakken ciabatta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze salade.Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g