Mediterrane Feta Salade met Knapperige Croutons

Mediterrane Feta Salade met Knapperige Croutons

een heerlijk verfrissende salade boordevol smaak!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ciabatta Italiaans brood 250 g
  • 4 uien
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 tomaat
  • 1 komkommer
  • 200 g gemengde ijsbergsla
  • 1 eetlepel azijn
  • 300 g fetakaas
  • 75 g croutons Italiaanse kruiden

Instructies

  • Verwarm de oven voor en bak de ciabatta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd daarna in stukjes voor croutons.
  • Pel de uien en snijd ze in parten.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de uien op matig vuur gedurende 15 minuten tot ze bruin en gekarameliseerd zijn.
  • Was de komkommer en snijd deze met een kaasschaaf in dunne plakjes.
  • Was de tomaat en snijd deze in stukjes.
  • Verdeel de gemengde ijsbergsla over vier borden.
  • Leg hierop de plakjes komkommer en stukjes tomaat.
  • Roer de overgebleven olijfolie, azijn, zout en peper door elkaar voor de dressing.
  • Verdeel de dressing over de salade.
  • Verkruimel de fetakaas en verdeel deze samen met de gebakken uien over de salade.
  • Garneer de salade met de zelfgemaakte croutons.
  • Serveer de Mediterrane Feta Salade met Knapperige Croutons met versgebakken ciabatta.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze salade.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch