Mediterrane Fruitige Salade

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 appels
  • Citroensap
  • 1 grapefruit
  • 1 sinaasappel
  • 100 g gekookte ham
  • 150 g belegen kaas bijvoorbeeld Leerdammer
  • 4 eetlepels paprika uit een potje
  • 3 eetlepels Turkse yoghurt
  • 2 eetlepels koffieroom
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Schil en snijd de appels in kleine blokjes en besprenkel ze met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Schil de grapefruit en sinaasappel, verwijder de velletjes en snijd ze in kleine stukjes.
  • Snijd de gekookte ham en belegen kaas in dobbelsteentjes.
  • Snipper de paprika fijn.
  • Meng alle gesneden ingrediënten in een grote mengkom.
  • In een aparte kom, meng Turkse yoghurt, koffieroom, peper en zout naar smaak.
  • Giet het yoghurtmengsel over de salade en meng goed.
  • Bestrooi de salade met fijngeknipte bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer deze verfrissende Mediterrane salade als bijgerecht bij gegrilde vis of vleesgerechten, of als lichte lunch op zichzelf.

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de fruitige en hartige smaken van deze salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade / Varkensvlees
Land van herkomst Turkije
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij