Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 150 g venkel in kleine stukjes gesneden
- 150 g courgette in kleine stukjes gesneden
- 150 g paprika in kleine stukjes gesneden
- 1 rode ui gefruit
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 60 g gemengde tuinkruiden peterselie, maggikruid, basilicum, marjolein, oregano, fijn gesneden
- Oregano
- 150 g crème fraîche
- 2 eieren
- 40 g paneermeel
- Peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Meng 1 eetlepel olijfolie met 1 eetlepel kruiden en zet apart voor later gebruik.
- Fruit de ui, knoflook en groenten in de resterende olie, breng op smaak en laat iets afkoelen.
- Roer de crème fraîche met eieren en paneermeel en breng op smaak met zout en peper.
- Meng met de groenten en de resterende kruiden.
- Rol het deeg uit op het meegeleverde bakpapier en breng de vulling in het midden aan.
- Laat een rand van ongeveer 5 cm vrij en bestrijk de rand met een beetje water.
- Vouw de randen van het deeg van boven en van onderen over de vulling.
- Druk stevig aan de zijkanten en plaats de strudel met de gevouwen kant naar beneden op de bakplaat.
- Snijd de strudel diagonaal in om de 3 cm.
- Bak 35-40 minuten onderin de oven tot deze goudbruin is.
- Bestrijk de nog warme strudel met het mengsel van olijfolie en kruiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze groentestrudel met kruiden gaat goed samen met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië.
Voedingswaarden
Calories: 415 kcal | koolhydraten: 29 g | Protein: 9 g | Vet: 30 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 4 g