Mediterrane Lamskoteletjes uit de Oven
Equipment
Ingrediënten
- 8 lamskoteletjes
- 2 romatomaten in dikke plakken
- 3 takjes rozemarijn
- 1 teentje knoflook zeer fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 250 °C.
- Dep de lamskoteletjes droog, bestrooi ze met zout en peper en laat ze even op kamertemperatuur komen.
- Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
- Bak het vlees op hoog vuur in 1 minuut aan elke kant bruin en leg het vervolgens op de bakplaat.
- Leg op elk kotelet een plak tomaat en een takje rozemarijn, en verdeel de fijngehakte knoflook erover.
- Bestrooi de tomaat met zout en peper en druppel er wat olie over.
- Schuif de bakplaat in de oven en laat het vlees in 4-5 minuten gaar worden (het vlees mag rosé zijn).
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke lamskoteletjes met couscous en groene boontjes voor een complete maaltijd.