Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 gram du Puy linzen gespoeld
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram gerookte spekreepjes
- 75 gram rucola
- Citroensap
- 30 gram geroosterde pijnboompitten
- 50 gram Parmezaanse kaas
- Peper & zout
Ingrediënten voor de polentacrouton:
- Zout naar smaak
- 100 gram polenta
- 40 gram geraspte pecorino
- 10 gram boter
- Neutrale olie om in te vetten
Instructies
- Doe de linzen in een dichte stoomovenpan, voeg 200 ml heet water toe en stoom gedurende 20 minuten op 100°C.
- Bak de spekreepjes uit in een pan op het fornuis.
- Bereid de polentacrouton door een halve liter water met wat zout aan de kook te brengen in een pan op het fornuis.
- Voeg al roerend de polenta toe en blijf roeren.
- Voeg na 15 minuten de boter en de pecorino toe aan de polenta.
- Laat het geheel nog 5 minuten rustig garen en breng op smaak met peper en zout.
- Strijk de polenta uit op een bakplaat of een met huishoudfolie bekleed dienblad tot een dikte van 5 mm en laat afkoelen in de koelkast.
- Snijd de afgekoelde polenta in ruiten en bak ze in wat boter goudbruin.
- Laat de linzen eventueel uitlekken in een fijne zeef.
- Meng citroensap en olijfolie met de rucola.
- Meng de rucola losjes met de linzen en voeg de geroosterde pijnboompitten toe.
- Serveer de salade met de knapperige polentacroutons en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Chianti Classico of een Pinot Noir past goed bij de hartige smaken van deze salade.Voedingswaarden
Calories: 426 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 2 g