Mediterrane mosselen in Italiaanse tomatensaus
Sappige mosselen gesudderd in een rijke Italiaanse tomatensaus met knoflook, rode wijn en verse basilicum. Heerlijk met knapperig stokbrood!
Equipment
- Grote pan of mosselpan
- mes
Ingrediënten
- 2 kg verse mosselen
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- 400 g Italiaanse roerbakgroentemix
- 400 g tomaten uit blik
- 100 ml rode wijn
- 15 g vers basilicum fijngehakt
- 1 bruin stokbrood
Instructies
- Spoel de mosselen grondig af onder koud stromend water.
- Tik op geopende mosselen; gooi degene die niet sluiten weg.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de fijngehakte knoflook en roerbakgroentemix gedurende 5 minuten.
- Voeg de tomaten uit blik en de rode wijn toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de mosselen toe, dek de pan af en laat 7 minuten koken, of totdat alle schelpen open zijn.
- Verwijder mosselen die niet open zijn gegaan.
- Verdeel de mosselen en groenten over vier diepe borden en bestrooi met fijngehakt basilicum.
- Serveer met plakjes bruin stokbrood en eventueel knoflookmayonaise aan de kant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse salade of extra stokbrood om de heerlijke saus op te dippen.
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio past perfect bij de Mediterrane smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 38 g | Vet: 12 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 6 g