Mediterrane Pizza met Zalm, Knoflookgarnalen en Zeekraal
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg
- 150 g crème fraîche
- Peper naar smaak
- 100 g geblancheerde zeekraal
- 125 g zalmfilet in stukjes gesneden
- 200 g garnalen gepeld en schoongemaakt
- Rasp van 1/2 citroen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
- Rol het deeg uit op een bakplaat en verdeel de crème fraîche gelijkmatig over de pizzabodem.
- Bestrooi met peper naar smaak.
- Bak de bodem onderin de hete oven gedurende 13-15 minuten, tot deze goudbruin is.
- Haal de pizza uit de oven en beleg met zeekraal, stukjes zalm en garnalen.
- Rasp de citroen erover.
- Schuif de pizza weer in de oven en bak nog 2-3 minuten, tot de vis warm is.
- Haal de pizza uit de oven en giet eventueel nog een beetje knoflookolie van de garnalen erover.
- Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze pizza met zalm, knoflookgarnalen en zeekraal is een heerlijke Mediterrane traktatie.
Serveer met een frisse salade en een glas droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, voor een perfecte smaakcombinatie.