Mediterrane Rivierkreeftspiesjes met Romige Knoflookdip
Heerlijke mediterrane rivierkreeftspiesjes met olijven en paprika, geserveerd met een romige knoflookdip en knapperige broodpuntjes.
Equipment
- satéprikkers
Ingrediënten
Instructies
- Hak de peterselie fijn.
- Meng de mayonaise, yoghurt en peterselie in een kom.
- Pers de knoflook boven de mayonaise uit en roer goed door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Maak de paprika schoon en snijd deze in 16 ruitjes.
- Rijg op een satéprikker in deze volgorde: olijf, paprika, rivierkreeft, olijf, rivierkreeft, paprika, en olijf.
- Rooster de shoarmabroodjes in een broodrooster tot ze knapperig zijn.
- Snijd de broodjes in puntjes.
- Serveer de spiesjes met de broodpuntjes en de knoflookdip.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra fijngehakte peterselie en een partje citroen voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte Spaanse Verdejo past perfect bij de frisse smaken van olijven en rivierkreeftjes.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 12 g | Vet: 12 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 2 g