Mediterrane Visstoofpot

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 pak Italiaanse roerbakgroentemix 400 g
  • 1 pak tomatenblokjes met knoflook 390 g
  • 500 g zeewolffilet in grove stukken
  • 4 eetlepels verse peterselie gesneden

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de groenten 3 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes en 200 ml water toe.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe en breng het geheel op matig vuur aan de kook.
  • Bestrooi de zeewolffilet met zout en peper.
  • Leg de vis in de saus en stoof hem met de deksel schuin op de pan in 6-8 minuten zachtjes gaar.
  • Schep het gerecht in kommen en bestrooi met de peterselie.
  • Serveer met stevige hompen maïsbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Vervang de groentemix door een gesnipperde grote ui en een rode paprika in stukjes.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Verdejo, vormt een mooie aanvulling op dit mediterrane visstoofpotje. De lichte citrus- en fruittonen van de wijn complementeren de verse smaken van de vis en de groenten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Mediterraan
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Suikervrij / Zout arm