Mediterrane Visstoofpot

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 grote uien in ringen gesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 125 ml visbouillon van ¼ tablet
  • 30 g verse peterselie fijngeknipt
  • 1 envelopje saffraan
  • 2 gedroogde chilipepertjes
  • 2 laurierblaadjes
  • Snufje nootmuskaat
  • 400 g zeewolffilet
  • 100 g verse sardinefilets uit het koelvak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de uiringen en knoflook zachtjes gedurende 2-3 minuten.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en bak deze 1 minuut mee.
  • Voeg de visbouillon, 2 eetlepels peterselie, saffraan, chilipepertjes en laurierblaadjes toe aan het uimengsel.
  • Breng op smaak met een mespunt nootmuskaat, zout en peper.
  • Laat het geheel op laag vuur nog 15 minuten zachtjes stoven.
  • Snijd de zeewolffilet in grove stukken.
  • Dep de sardines droog en leg de zeewolf samen met de sardines in het stoofvocht tussen de uien.
  • Dek de braadpan af en stoof de vis in 10 minuten zachtjes gaar.
  • Strooi de resterende peterselie over de stoofpot voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertips:

Geniet van deze Mediterrane visstoofpot met pasta, brood en broccoli.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Vermentino vormt een uitstekende aanvulling op deze Mediterrane visstoofpot. De frisheid van de wijn contrasteert mooi met de rijke smaken van de vis en de kruiden.

Voedingswaarden

Calories: 375 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 32 g | Vet: 21 g | Zout: 750 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stoofpot / Vis
Land van herkomst Mediterraan
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij