Mediterrane Zeevruchtenrijst

Mediterrane Zeevruchtenrijst

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak gele rijst 325 g
  • 1 visbouillontablet verkruimeld
  • 500 g zeevruchtencocktail diepvries
  • 2 eetlepels wokolie
  • 400 g Hollandse roerbakmix
  • 1 courgette in blokjes
  • 15 g verse koriander fijngesneden

Instructies

  • Kook de gele rijst met het visbouillontablet volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Week de zeevruchtencocktail enkele minuten in warm water om te ontdooien.
  • Laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet en dep ze goed droog.
  • Verhit de wokolie in een wok en roerbak de Hollandse roerbakmix met de courgetteblokjes gedurende 5 minuten.
  • Meng de gekookte rijst en de zeevruchten door de groenten in de wok en verwarm het gerecht al omscheppend enkele minuten.
  • Verdeel de paella over de borden en strooi de fijngesneden koriander erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Verdejo of een lichte rode wijn zoals een Rioja past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Vis
Land van herkomst Spanje
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Suikervrij