Mediterrane Zeevruchtenrijst
Ingrediënten
- 1 pak gele rijst 325 g
- 1 visbouillontablet verkruimeld
- 500 g zeevruchtencocktail diepvries
- 2 eetlepels wokolie
- 400 g Hollandse roerbakmix
- 1 courgette in blokjes
- 15 g verse koriander fijngesneden
Instructies
- Kook de gele rijst met het visbouillontablet volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Week de zeevruchtencocktail enkele minuten in warm water om te ontdooien.
- Laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet en dep ze goed droog.
- Verhit de wokolie in een wok en roerbak de Hollandse roerbakmix met de courgetteblokjes gedurende 5 minuten.
- Meng de gekookte rijst en de zeevruchten door de groenten in de wok en verwarm het gerecht al omscheppend enkele minuten.
- Verdeel de paella over de borden en strooi de fijngesneden koriander erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Verdejo of een lichte rode wijn zoals een Rioja past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 2 g