Mediterranean breeze

Allerhande 2002
Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo perziken of blik perziken op sap (820 g)
  • 4 eetlepels Pastis of Pernod slijter
  • 20 ijsblokjes
  • ½ liter mousserende droge witte wijn brut

Instructies

  • Perziken schillen en pit verwijderen of perziken uit blik laten uitlekken.
  • Perziken in keukenmachine pureren.
  • Perzikpuree door zeef wrijven en 1/2 liter afmeten.
  • Pastis erdoor roeren. IJsblokjes in keukenmachine vergruizen.
  • IJsgruis over glazen verdelen.
  • Mousserende wijn met garde door perzikpuree kloppen en over ijs schenken.
  • Rietjes erin zetten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voedingswaarden
energie 135 kcal
eiwit 11 g
koolhydraten 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dranken / Koude Dranken
Land van herkomst Mediterraan
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch