Meloen met Stilton en sinaasappeldressing
AH 12 maanden Lekker Eten
Ingrediënten
- 1 sinaasappel schoongeboend
- 1 el witte balsamicoazijn
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 galiameloen gekoeld
- 150 g Stilton of Danablu kaas
- 40 g waterkers
Instructies
Voorbereiden:
- Rasp de oranje schil van de sinaasappel.
- Klop in een kannetje de balsamicoazijn en olie tot een dressing.
- Roer de geraspte sinaasappelschil erdoor en breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Laat de smaken minimaal 15 min. intrekken.
Bereiden:
- Snijd de meloen in 4 parten.
- Schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees van de schil.
- Snijd de parten in heel dunne plakjes.
- Spreid de plakjes meloen uit op 4 borden.
- Verkruimel de kaas of snijd het in heel kleine blokjes.
- Strooi de kaas over de meloen.
- Leg op elk bord een toef waterkers.
- Druppel de dressing over de meloen en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een even simpel als onverwacht gerecht door de combinatie van goed rijpe, liefst gekoelde meloen met stilton en een aromatische sinaasappeldressing.