Meloen met Stilton en sinaasappeldressing

Meloen met Stilton en sinaasappeldressing

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel schoongeboend
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 galiameloen gekoeld
  • 150 g Stilton of Danablu kaas
  • 40 g waterkers

Instructies

Voorbereiden:

  • Rasp de oranje schil van de sinaasappel.
  • Klop in een kannetje de balsamicoazijn en olie tot een dressing.
  • Roer de geraspte sinaasappelschil erdoor en breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • Laat de smaken minimaal 15 min. intrekken.

Bereiden:

  • Snijd de meloen in 4 parten.
  • Schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees van de schil.
  • Snijd de parten in heel dunne plakjes.
  • Spreid de plakjes meloen uit op 4 borden.
  • Verkruimel de kaas of snijd het in heel kleine blokjes.
  • Strooi de kaas over de meloen.
  • Leg op elk bord een toef waterkers.
  • Druppel de dressing over de meloen en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een even simpel als onverwacht gerecht door de combinatie van goed rijpe, liefst gekoelde meloen met stilton en een aromatische sinaasappeldressing.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Voorgerechten