Met wodka en citroen gemarineerde zalm
AH 12 maanden Lekker Eten
Ingrediënten
- 1 citroen schoongeboend
- 15 g verse dille fijngehakt
- 2 el wodka slijter
- 1 el grofgemalen zeezout
- 1 el kristalsuiker
- 250 g zalmhaasjes
- 6 radijsjes
Instructies
Voorbereiden:
- Rasp boven een kommetje de gele schil van de citroen.
- Roer de dille en de wodka erdoor.
- Meng het zout en de suiker door elkaar.
- Dep het stuk zalmhaas droog en wrijf de vis in met het zout-suikermengsel.
- Verdeel vervolgens het citroen-dillemengsel over de vis.
- Leg de vis in een schaal, leg er een stukje vershoudfolie op.
- Leg daarop een klein plankje of bord en zet daarop iets zwaars, bijvoorbeeld een gevuld literblik.
- Marineer de zalm 24 uur in de koelkast.
- Keer het stuk af en toe.
- Bereiden
- Neem het stuk zalm uit de schaal en dep het met een stukje keukenpapier voorzichtig droog.
- Snijd de zalm in zo dun mogelijke plakjes en leg ze op een schaal of verdeel ze over 4 borden.
- Maal naar smaak peper over de zalm.
- Snijd de radijsjes in heel dunne plakjes en strooi ze over de zalm.
- Lekker met warm geroosterd brood of blini's.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wodka en citroen zijn de smaakmakers die ze in Estland, Letland en Litouwen toevoegen aan de marinade voor zalm.
Het resultaat is een frisse gravlax.
Het resultaat is een frisse gravlax.