Mexicaanse Avocado Dip met Groentesticks

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenmachine of staafmixer
  • Plat serveerschaal
  • Kommetjes voor groentesticks

Ingrediënten

  • 1 winterpeen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 grote rijpe avocado ongeveer 700 g
  • 1 citroen
  • 1 groene appel Granny Smith
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 theelepels tacokruiden
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Voorbereiden:
  • Maak de wortel schoon, was hem en snijd hem in reepjes van ongeveer 1 cm breed.
  • Was en maak de bleekselderij schoon, snijd de stengels in de lengte doormidden en vervolgens in stukjes van ongeveer 4 cm.
  • Maak de paprika's schoon, was ze en snijd ze in reepjes.
  • Leg de groenten apart in kommetjes en zet ze afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit.
  • Schep het vruchtvlees uit de schil en doe het in een kom.
  • Pers de citroen uit.
  • Was de appel, halveer hem, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine stukjes.
  • Doe de avocado, citroensap, appel, crème fraîche, tacokruiden, zout en peper in een keukenmachine of gebruik een staafmixer om alles grof te pureren.
  • Zet de avocadosaus afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Bereiden:
  • Roer de saus nogmaals door en doe hem over in een kom.
  • Plaats de kom in het midden van een platte serveerschaal en leg de groentesticks eromheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze frisse en romige avocado dip past goed bij een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo uit Spanje.

Voedingswaarden

Calories: 235 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 4 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Groenten
Land van herkomst Mexico
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Vegetarisch