Mexicaanse Avocado Dip met Groentesticks
Equipment
- keukenmachine of staafmixer
- Plat serveerschaal
- Kommetjes voor groentesticks
Ingrediënten
Instructies
- Voorbereiden:
- Maak de wortel schoon, was hem en snijd hem in reepjes van ongeveer 1 cm breed.
- Was en maak de bleekselderij schoon, snijd de stengels in de lengte doormidden en vervolgens in stukjes van ongeveer 4 cm.
- Maak de paprika's schoon, was ze en snijd ze in reepjes.
- Leg de groenten apart in kommetjes en zet ze afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Halveer de avocado en verwijder de pit.
- Schep het vruchtvlees uit de schil en doe het in een kom.
- Pers de citroen uit.
- Was de appel, halveer hem, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine stukjes.
- Doe de avocado, citroensap, appel, crème fraîche, tacokruiden, zout en peper in een keukenmachine of gebruik een staafmixer om alles grof te pureren.
- Zet de avocadosaus afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Bereiden:
- Roer de saus nogmaals door en doe hem over in een kom.
- Plaats de kom in het midden van een platte serveerschaal en leg de groentesticks eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze frisse en romige avocado dip past goed bij een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo uit Spanje.Voedingswaarden
Calories: 235 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 4 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 7 g