Mihoen met Zalm en Shiitake Roerbak
Ingrediënten
- 400 gram zalm in blokjes van 4 cm gesneden
- 1 Chinese kool in reepjes gesneden
- Woksaus Knoflook Koriander
- 300 gram shiitake schoongemaakt en gehalveerd
- Wokolie
- 1 pak mihoen
- 2 eetlepels ketjap manis
- Gebakken uitjes
Instructies
- Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook en voeg eventueel wat zout of ketjap asin toe.
- Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat deze ca.
- 2 minuten koken.
- Giet de mihoen af in een vergiet, spoel deze af met koud water en laat goed uitlekken.
- Verhit een beetje wokolie in een grote wok op hoog vuur.
- Roerbak de zalmblokjes voorzichtig in ongeveer 3 minuten gaar.
- Haal ze uit de wok en houd warm.
- Maak de wok schoon en verhit opnieuw met een scheutje olie.
- Roerbak de koolreepjes en shiitake ongeveer 5 minuten.
- Voeg de mihoen, visblokjes, ketjap en woksaus toe naar smaak (ongeveer 8 eetlepels) en roerbak nog eens 2 minuten voorzichtig.
- Verdeel de mihoen met zalm en shiitake over diepe borden of kommen.
- Bestrooi met gebakken uitjes en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet Conimex Sambal, Ketjap of Sojasaus en Kroepoek Naturel op tafel, zodat gasten naar eigen smaak kunnen toevoegen.Variatietip:
Gebruik in plaats van zalmfilet een andere stevige vis zoals roodbaarsfilet, rauwe gepelde garnalen of kipfiletreepjes. Vervang shiitake door andere paddenstoelen zoals champignons of kastanjechampignons.Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc zal goed samengaan met de zalm en de Aziatische smaken in dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 430 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 17 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g