Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook en voeg eventueel wat zout of ketjap asin toe.
Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat deze ca.
2 minuten koken.
Giet de mihoen af in een vergiet, spoel deze af met koud water en laat goed uitlekken.
Verhit een beetje wokolie in een grote wok op hoog vuur.
Roerbak de zalmblokjes voorzichtig in ongeveer 3 minuten gaar.
Haal ze uit de wok en houd warm.
Maak de wok schoon en verhit opnieuw met een scheutje olie.
Roerbak de koolreepjes en shiitake ongeveer 5 minuten.
Voeg de mihoen, visblokjes, ketjap en woksaus toe naar smaak (ongeveer 8 eetlepels) en roerbak nog eens 2 minuten voorzichtig.
Verdeel de mihoen met zalm en shiitake over diepe borden of kommen.
Bestrooi met gebakken uitjes en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet Conimex Sambal, Ketjap of Sojasaus en Kroepoek Naturel op tafel, zodat gasten naar eigen smaak kunnen toevoegen.
Variatietip:
Gebruik in plaats van zalmfilet een andere stevige vis zoals roodbaarsfilet, rauwe gepelde garnalen of kipfiletreepjes. Vervang shiitake door andere paddenstoelen zoals champignons of kastanjechampignons.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc zal goed samengaan met de zalm en de Aziatische smaken in dit gerecht.