Mihoen met Zalm en Shiitake Roerbak

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram zalm in blokjes van 4 cm gesneden
  • 1 Chinese kool in reepjes gesneden
  • Woksaus Knoflook Koriander
  • 300 gram shiitake schoongemaakt en gehalveerd
  • Wokolie
  • 1 pak mihoen
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • Gebakken uitjes

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook en voeg eventueel wat zout of ketjap asin toe.
  • Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat deze ca.
  • 2 minuten koken.
  • Giet de mihoen af in een vergiet, spoel deze af met koud water en laat goed uitlekken.
  • Verhit een beetje wokolie in een grote wok op hoog vuur.
  • Roerbak de zalmblokjes voorzichtig in ongeveer 3 minuten gaar.
  • Haal ze uit de wok en houd warm.
  • Maak de wok schoon en verhit opnieuw met een scheutje olie.
  • Roerbak de koolreepjes en shiitake ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de mihoen, visblokjes, ketjap en woksaus toe naar smaak (ongeveer 8 eetlepels) en roerbak nog eens 2 minuten voorzichtig.
  • Verdeel de mihoen met zalm en shiitake over diepe borden of kommen.
  • Bestrooi met gebakken uitjes en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet Conimex Sambal, Ketjap of Sojasaus en Kroepoek Naturel op tafel, zodat gasten naar eigen smaak kunnen toevoegen.

Variatietip:

Gebruik in plaats van zalmfilet een andere stevige vis zoals roodbaarsfilet, rauwe gepelde garnalen of kipfiletreepjes. Vervang shiitake door andere paddenstoelen zoals champignons of kastanjechampignons.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc zal goed samengaan met de zalm en de Aziatische smaken in dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 430 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 17 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Mie / Pasta / Zalm
Land van herkomst Azië