Mihoen met zalm, shiitake en Chinese kool
Een licht en smaakvol wokgerecht met mihoen, malse zalm, shiitake en frisse Chinese kool. Perfect voor een snelle Aziatische maaltijd.
Ingrediënten
- 400 g zalmfilet in blokjes van 4 cm gesneden
- 1 Chinese kool in reepjes gesneden
- 300 g shiitake schoongemaakt en gehalveerd
- 1 pak mihoen
- 8 eetlepels woksaus knoflook-koriander
- 2 eetlepels ketjap manis
- Gebakken uitjes voor garnering
- Wokolie
Instructies
- Breng in een grote pan water aan de kook.
- Voeg eventueel wat zout of ketjap asin toe.
- Kook de mihoen in het kokende water volgens de instructies op de verpakking (ca.
- 2 minuten).
- Giet af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
- Verhit een scheutje wokolie in een grote wok op hoog vuur.
- Roerbak de zalmblokjes voorzichtig in ongeveer 3 minuten gaar.
- Haal ze uit de wok en houd warm.
- Maak de wok schoon en verhit opnieuw met een scheutje olie.
- Roerbak de Chinese koolreepjes en shiitake gedurende 5 minuten.
- Voeg de gekookte mihoen, gebakken zalmblokjes, ketjap manis en woksaus toe naar smaak (ongeveer 8 eetlepels) en roerbak nog 2 minuten voorzichtig.
- Verdeel de mihoen met zalm en shiitake over diepe borden of kommen.
- Garneer met gebakken uitjes en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Gebruik in plaats van zalmfilet een andere stevige vis zoals roodbaarsfilet, rauwe gepelde garnalen of kipfiletreepjes. Vervang shiitake door andere paddenstoelen zoals champignons of kastanjechampignons.
Serveertip:
Serveer met sambal, ketjap of sojasaus en kroepoek, zodat iedereen het gerecht naar eigen smaak kan aanvullen.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij de zalm en de frisse Aziatische smaken.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 12 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 6 g