Mihoen met zalm, shiitake en Chinese kool

Een diepe witte kom met mihoen, roergebakken zalmblokjes, Chinese kool en shiitake, gegarneerd met gebakken uitjes, op een houten tafel met ketjap, sambal en kroepoek op de achtergrond.

Mihoen met zalm, shiitake en Chinese kool

Een licht en smaakvol wokgerecht met mihoen, malse zalm, shiitake en frisse Chinese kool. Perfect voor een snelle Aziatische maaltijd.
Porties: + personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g zalmfilet in blokjes van 4 cm gesneden
  • 1 Chinese kool in reepjes gesneden
  • 300 g shiitake schoongemaakt en gehalveerd
  • 1 pak mihoen
  • 8 eetlepels woksaus knoflook-koriander
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • Gebakken uitjes voor garnering
  • Wokolie

Instructies

  • Breng in een grote pan water aan de kook.
  • Voeg eventueel wat zout of ketjap asin toe.
  • Kook de mihoen in het kokende water volgens de instructies op de verpakking (ca.
  • 2 minuten).
  • Giet af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
  • Verhit een scheutje wokolie in een grote wok op hoog vuur.
  • Roerbak de zalmblokjes voorzichtig in ongeveer 3 minuten gaar.
  • Haal ze uit de wok en houd warm.
  • Maak de wok schoon en verhit opnieuw met een scheutje olie.
  • Roerbak de Chinese koolreepjes en shiitake gedurende 5 minuten.
  • Voeg de gekookte mihoen, gebakken zalmblokjes, ketjap manis en woksaus toe naar smaak (ongeveer 8 eetlepels) en roerbak nog 2 minuten voorzichtig.
  • Verdeel de mihoen met zalm en shiitake over diepe borden of kommen.
  • Garneer met gebakken uitjes en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
Gebruik in plaats van zalmfilet een andere stevige vis zoals roodbaarsfilet, rauwe gepelde garnalen of kipfiletreepjes. Vervang shiitake door andere paddenstoelen zoals champignons of kastanjechampignons.
Serveertip:
Serveer met sambal, ketjap of sojasaus en kroepoek, zodat iedereen het gerecht naar eigen smaak kan aanvullen.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij de zalm en de frisse Aziatische smaken.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 12 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Mie / Pasta / Roerbakken / Wokken / Zalm
Land van herkomst Azië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden