Mihoensalade met teriyaki tilapia

Mihoensalade met teriyaki tilapia

Frisse mihoensalade met sappige teriyaki-tilapia, een snelle en smaakvolle maaltijd.
Porties: 2 pesonen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g mihoen
  • 2 tilapiafilets ca. 200 g
  • 100 ml teriyakimarinade
  • 2 eetlepels roerbakolie
  • 7,5 g koriander
  • 150 g peen julienne

Instructies

  • Breng ruim water aan de kook in een pan.
  • Laat de mihoen ca.
  • 5 minuten wellen, haal van het vuur en laat uitlekken.
  • Halveer de tilapiafilets in de lengte.
  • Meng 2 eetlepels teriyakimarinade in een kom.
  • Breng de rest van de marinade aan de kook in een koekenpan.
  • Leg de stukken vis in de pan en laat 4-5 minuten op hoog vuur garen, keer regelmatig.
  • Laat de mihoen uitlekken in een vergiet.
  • Klop de roerbakolie door de marinade in de kom.
  • Knip de koriander fijn en voeg toe aan de kom.
  • Meng de mihoen en peen door de marinade.
  • Verdeel de salade over twee borden, leg de vis erop en schep het kookvocht erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met sesamzaadjes en extra koriander voor een frisse twist.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Rosemount Estate Sémillon/Sauvignon past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 7 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Roerbakken / Wokken / Salade / Vis
Land van herkomst Azië / Japan