Mihoensalade met teriyaki tilapia
Frisse mihoensalade met sappige teriyaki-tilapia, een snelle en smaakvolle maaltijd.
Ingrediënten
- 25 g mihoen
- 2 tilapiafilets ca. 200 g
- 100 ml teriyakimarinade
- 2 eetlepels roerbakolie
- 7,5 g koriander
- 150 g peen julienne
Instructies
- Breng ruim water aan de kook in een pan.
- Laat de mihoen ca.
- 5 minuten wellen, haal van het vuur en laat uitlekken.
- Halveer de tilapiafilets in de lengte.
- Meng 2 eetlepels teriyakimarinade in een kom.
- Breng de rest van de marinade aan de kook in een koekenpan.
- Leg de stukken vis in de pan en laat 4-5 minuten op hoog vuur garen, keer regelmatig.
- Laat de mihoen uitlekken in een vergiet.
- Klop de roerbakolie door de marinade in de kom.
- Knip de koriander fijn en voeg toe aan de kom.
- Meng de mihoen en peen door de marinade.
- Verdeel de salade over twee borden, leg de vis erop en schep het kookvocht erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met sesamzaadjes en extra koriander voor een frisse twist.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Rosemount Estate Sémillon/Sauvignon past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 7 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g