Mini appeltaartjes met abrikozenlaagje

Goudbruine mini appeltaartjes gevuld met gekruide appelstukjes, geglazuurd met abrikozenjam, bestrooid met amandelschaafsel en poedersuiker, geserveerd op een rustieke houten schaal met koffie en een bolletje vanille-ijs.

Mini appeltaartjes met abrikozenlaagje

Deze knapperige mini appeltaartjes, met een vleugje kaneel en een glanzende abrikozenlaag, zijn perfect als dessert of bij de koffie.
Porties: 6
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol glutenvrij vers bladerdeeg
  • 3 appels geschild en in blokjes
  • 2 el suiker
  • 1 el custardpoeder
  • ¼ tl kaneelpoeder
  • 1 ei geklutst, om te bestrijken
  • 2 el amandelschaafsel
  • 100 g abrikozenjam

Instructies

Voorbereiding:

  • Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte).
  • Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat.

Vulling maken:

  • Meng de appelblokjes met suiker, kaneelpoeder en custardpoeder in een kom.

Deeg voorbereiden:

  • Snijd het uitgerolde deeg in zes gelijke rechthoeken.
  • Prik in het midden van elke rechthoek meerdere keren met een vork.

Vullen en vouwen:

  • Verdeel de appelvulling diagonaal over elk stukje deeg.
  • Vouw één punt van het deeg over de vulling en maak de andere punt nat.
  • Vouw de natte punt over de vulling en druk deze voorzichtig aan zodat de punten blijven plakken.

Afwerking:

  • Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei en bestrooi met amandelschaafsel.
  • Optioneel: strooi een beetje suiker over het deeg voor extra zoetheid.

Bakken:

  • Bak de appeltaartjes 25-35 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Abrikozenlaag:

  • Verwarm de abrikozenjam in een steelpannetje en bestrijk de warme appeltaartjes ermee voor een glanzende afwerking.

Serveren:

  • Serveer warm of afgekoeld.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs of een dot slagroom voor een extra feestelijke ervaring.
Wijnadvies:
Combineer met een zoete dessertwijn, zoals een late harvest riesling, voor een harmonieus geheel.

Voedingswaarden

Calories: 240 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Gebak / Taart
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij