Mini blini’s met tonijn

Mini blini’s met tonijn

Mini blini’s met tonijn

Porties: 1 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 65 gram bloem
  • 1 ei
  • zout
  • 1 kl bakpoeder
  • 75 ml melk
  • 25 gram boter
  • 1 blikje tonijn op olijfolie
  • yoghurt
  • bieslook
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Laat in een steelpannetje de boter smelten.
  • Meng in een kom de bloem met het bakpoeder, de dooier van het ei, een snufje zout, de melk en de gesmolten boter.
  • Klop het eiwit stijf.
  • Spatel dit door het beslag.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan.
  • Schep met een koffielepel wat beslag in de pan.
  • Bak dit een minuut of 2 en draai ze dan om zodat ze een mooi kleurtje hebben aan beide zijden.
  • Doe dit tot het beslag op is.
  • Laat de blini's afkoelen
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Maak de tonijn klein met een vork in een kom en voeg wat yoghurt toe zodat het wat smeuïger wordt.
  • Voeg een klein beetje zout toe.
  • Bedek elke blini met een hoopje van dit mengsel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Doe er eventueel nog fijn gesneden augurk door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Vis