Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 65 gram bloem
- 1 ei
- zout
- 1 kl bakpoeder
- 75 ml melk
- 25 gram boter
- 1 blikje tonijn op olijfolie
- yoghurt
- bieslook
- zonnebloemolie
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Laat in een steelpannetje de boter smelten.
- Meng in een kom de bloem met het bakpoeder, de dooier van het ei, een snufje zout, de melk en de gesmolten boter.
- Klop het eiwit stijf.
- Spatel dit door het beslag.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan.
- Schep met een koffielepel wat beslag in de pan.
- Bak dit een minuut of 2 en draai ze dan om zodat ze een mooi kleurtje hebben aan beide zijden.
- Doe dit tot het beslag op is.
- Laat de blini's afkoelen
- Laat de tonijn uitlekken.
- Maak de tonijn klein met een vork in een kom en voeg wat yoghurt toe zodat het wat smeuïger wordt.
- Voeg een klein beetje zout toe.
- Bedek elke blini met een hoopje van dit mengsel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Doe er eventueel nog fijn gesneden augurk door.