Mini Pizza's met Drie Heerlijke Toppings
Ontdek deze heerlijke mini pizza's met drie verschillende toppings: kaas-basilicumpesto, garnalen-mangochutney en spinazie-gorgonzola. Perfect voor feestjes of als smakelijke snack!
Ingrediënten
- 2 pakken Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
- Voor kaas-basilicumpesto-mini pizza:
- Basilicumpesto groene pesto
- Diverse kaassoorten
- Geroosterde pijnboompitten
- Voor garnalen mini pizza:
- Mangochutney
- Garnalen
- Citroensap
- Voor spinazie-mini pizza:
- Sjalotjes of 1 kleine ui klein gehakt en kort gefruit
- Bladspinazie direct klaar
- Peper en zout
- Gorgonzola
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Haal het pizzadeeg uit de koelkast en rol het uit op het meegeleverde bakpapier.
- Steek voor de mini pizza's het deeg uit met een uitsteekvorm of glas en leg de rondjes op de bakplaat.
- Beleg de mini pizza's naar eigen smaak met de verschillende toppings:
- Voor de kaas-basilicumpesto mini pizza: bestrijk het deeg met basilicumpesto, voeg verschillende kaassoorten toe en bestrooi met geroosterde pijnboompitten.
- Voor de garnalen mini pizza: smeer een laagje mangochutney op het deeg, leg de garnalen erop en besprenkel met citroensap.
- Voor de spinazie-mini pizza: meng de gefruite sjalotjes met de bladspinazie, breng op smaak met peper en zout en voeg wat gorgonzola toe.
- Bak de mini pizza's in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
Rol de deegresten met een snufje meel samen. Stans daaruit hartjes als tafeldecoratie of kneedt kleine pizzabroodjes. Leuk als voorafje! Bestrijk ze met een mengsel van olijfolie en knoflookVarianten :
deegresten in stroken snijden, met olijfolie-knoflookmengsel bestrijken, kort bakken – heerlijk om te knabbelen! Wijnadvies: Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse rosé.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 6 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 2 g