Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 400 g geitenkaas in schijfjes gesneden
- 320 g verse vijgen in partjes
- 3 eetlepels honing
- 20 g noten walnoten of amandelen, grof gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
- Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat en snijd het in 12 gelijke rechthoeken.
- Bak de bodems in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, tot ze goudbruin zijn.
- Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.
- Smeer de geitenkaas over de afgekoelde bladerdeegbodems.
- Beleg de taartjes met de partjes vijgen en besprenkel ze met de honing.
- Verdeel tot slot de gehakte noten over de mini plaattaartjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze mini plaattaartjes als een elegant en smaakvol hapje bij een feestelijke gelegenheid of als voorgerecht bij een diner.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling vormt een mooie aanvulling op de geitenkaas, vijgen en honing in deze mini plaattaartjes.Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 9 g | Vet: 13 g | Sugar: 8 g