Mini Plaattaartjes met Geitenkaas, Vijgen en Honing

Mini plaattaarten geitenkaas met vijgen en honing

Mini Plaattaartjes met Geitenkaas, Vijgen en Honing

Porties: 12 mini plaattaarten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 400 g geitenkaas in schijfjes gesneden
  • 320 g verse vijgen in partjes
  • 3 eetlepels honing
  • 20 g noten walnoten of amandelen, grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat en snijd het in 12 gelijke rechthoeken.
  • Bak de bodems in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.
  • Smeer de geitenkaas over de afgekoelde bladerdeegbodems.
  • Beleg de taartjes met de partjes vijgen en besprenkel ze met de honing.
  • Verdeel tot slot de gehakte noten over de mini plaattaartjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze mini plaattaartjes als een elegant en smaakvol hapje bij een feestelijke gelegenheid of als voorgerecht bij een diner.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling vormt een mooie aanvulling op de geitenkaas, vijgen en honing in deze mini plaattaartjes.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 9 g | Vet: 13 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas / Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch