Mini quichepuntjes met garnalen

Mini quichepuntjes met garnalen

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gram Hollandse garnalen
  • roomboterbladerdeeg
  • 1 ei
  • Crème fraîche
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte basilicum
  • Zout
  • peper

Instructies

  • Bekleed 4 taartvormpjes (10 cm) met roomboterbladerdeeg.
  • Klop 1 ei los met 3 eetlepels crème fraîche, 50 g geraspte belegen kaas, zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte basilicum (vers of diepvries van Darégal) en 100 g Hollandse garnalen en schep dit in de vormpjes.
  • Bak de taartjes in een voorverwarmde oven van 200°C in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat ze afkoelen tot lauwwarm en snijd ze in puntjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijntip:

Een fruitige, zachte Pinot Blanc d'Alsace is dé ideale 'borrelwijn'. Hij drinkt makkelijk en past bij de diverse (vis)hapjes.

Voedingswaarden

Calories: 125 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Vis / Zeevruchten