Ratatouille taartjes met een goudbruine, knapperige korst, gevuld met kleurrijke groenten zoals courgette, rode en gele paprika, aubergine en tomaat. De taartjes worden gepresenteerd op een rustiek houten bord in een Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels en helder natuurlijk licht, wat een warme en uitnodigende sfeer creëert.

Mini Ratatouille Taartjes

Deze mini ratatouille taartjes combineren knapperig deeg met een heerlijke, langzaam gegaarde ratatouille, perfect als bijgerecht voor zomerse diners of feestelijke gelegenheden.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • 4 kleine ingevette bakvormpjes (doorsnede 10 cm)
  • steunvulling

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 100 gr bloem
  • 50 gr boter
  • ¼ theelepel zout
  • 2 eetlepels koud water
  • Voor de ratatouille:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gr ui fijngehakt
  • 100 gr courgette in kleine blokjes
  • 75 gr rode paprika in kleine blokjes
  • 75 gr gele paprika in kleine blokjes
  • 100 gr aubergine in kleine blokjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • Suiker naar smaak
  • 1 bouquet garni tijm, stelen van peterselie en laurierblaadje gebonden in preiblad

Instructies

Voor het deeg:

  • Meng bloem en zout.
  • Snijd de boter met twee messen door de bloem.
  • Voeg 2 eetlepels koud water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg.
  • Laat het deeg afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verdeel het deeg in vier stukken en rol uit.
  • Snijd 4 cirkels (doorsnede 10 cm) uit en bekleed de vormpjes.
  • Bak de bodems 25 minuten blind met steunvulling.

Voor de ratatouille:

  • Verhit olijfolie in een ovenbestendige pan.
  • Bak de ui en knoflook 5 minuten zacht.
  • Voeg zout en suiker toe naar smaak.
  • Voeg paprika's, courgette en aubergine toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg het bouquet garni en de tomaten toe.
  • Meng goed.
  • Dek de pan af met aluminiumfolie en zet 50 minuten in de oven op 180°C, de laatste 20 minuten zonder folie.
  • Verwijder het bouquet garni.

Bereiden:

  • Vul de taartbodempjes met de ratatouille.
  • Verwarm de taartjes 10 minuten in de oven op 200 °C.
  • Garneer met basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer deze ratatouille taartjes met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Notenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst / Moederdag / Picknick / Verjaardag