Mini Ratatouille Taartjes
Deze mini ratatouille taartjes combineren knapperig deeg met een heerlijke, langzaam gegaarde ratatouille, perfect als bijgerecht voor zomerse diners of feestelijke gelegenheden.
Equipment
- 4 kleine ingevette bakvormpjes (doorsnede 10 cm)
- steunvulling
Ingrediënten
- Voor het deeg:
- 100 gr bloem
- 50 gr boter
- ¼ theelepel zout
- 2 eetlepels koud water
- Voor de ratatouille:
- 2 eetlepels olijfolie
- 75 gr ui fijngehakt
- 100 gr courgette in kleine blokjes
- 75 gr rode paprika in kleine blokjes
- 75 gr gele paprika in kleine blokjes
- 100 gr aubergine in kleine blokjes
- 1 teentje knoflook geperst
- Suiker naar smaak
- 1 bouquet garni tijm, stelen van peterselie en laurierblaadje gebonden in preiblad
Instructies
Voor het deeg:
- Meng bloem en zout.
- Snijd de boter met twee messen door de bloem.
- Voeg 2 eetlepels koud water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg.
- Laat het deeg afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verdeel het deeg in vier stukken en rol uit.
- Snijd 4 cirkels (doorsnede 10 cm) uit en bekleed de vormpjes.
- Bak de bodems 25 minuten blind met steunvulling.
Voor de ratatouille:
- Verhit olijfolie in een ovenbestendige pan.
- Bak de ui en knoflook 5 minuten zacht.
- Voeg zout en suiker toe naar smaak.
- Voeg paprika's, courgette en aubergine toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg het bouquet garni en de tomaten toe.
- Meng goed.
- Dek de pan af met aluminiumfolie en zet 50 minuten in de oven op 180°C, de laatste 20 minuten zonder folie.
- Verwijder het bouquet garni.
Bereiden:
- Vul de taartbodempjes met de ratatouille.
- Verwarm de taartjes 10 minuten in de oven op 200 °C.
- Garneer met basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer deze ratatouille taartjes met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 4 g