Mini-taco bites met filodeeg van Miele
Geniet van deze heerlijke mini taco bites als voorgerecht of bijgerecht bij je volgende feestje!
Equipment
- muffinvorm
Ingrediënten
- 300 gram gehakt naar keuze
- 1 pakje filodeeg
- 3 theelepels paprikapoeder
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 blik zwarte bonen uitgelekt
- ¼ chilipeper fijngehakt
- 1 avocado
- 125 ml crème fraîche
- 8 cherrytomaatjes
- Verse koriander fijngehakt
- Olijfolie om in te vetten
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C (Hetelucht Plus).
- Smeer de vellen filodeeg licht in met olijfolie en vouw ze dubbel.
- Plaats elk dubbelgevouwen vel in een ingevette muffinvorm en bak ze in de voorverwarmde oven tot ze knapperig en droog zijn.
- Rul het gehakt in een pan en voeg de paprikapoeder toe.
- Voeg dan de fijngesnipperde rode ui en knoflook toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de uitgelekte zwarte bonen en fijngehakte chilipeper toe aan het gehaktmengsel.
- Verwarm het geheel goed door.
- Snijd de avocado in kleine blokjes en halveer de cherrytomaatjes.
- Vul elk filodeegbakje met een lepel van het gehaktmengsel.
- Garneer met een lepel crème fraîche, stukjes avocado en halve cherrytomaatjes.
- Bestrooi de mini taco bites met verse koriander en serveer ze direct.