Minipita's met warm pekelvlees

Porties: 16 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 shoarmabroodjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 75 g rucola sla
  • 2 eetlepels knoflookdressing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 g pekelborst in brede repen

Instructies

  • In broodrooster shoarmabroodjes roosteren.
  • In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren.
  • Rucola grof snijden en in kom mengen met dressing en pijnboompitten.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Pekelvlees erdoor scheppen en ca. 2 minuten zachtjes bakken.
  • Pitabroodjes in kwarten snijden.
  • Kwarten openduwen en beetje rucolasalade erin scheppen.
  • Hierop wat pekelvlees scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Servetjes: Serveer de pitabroodjes in 'servetjes' van bakpapier.
Snijd bakpapier in vierkantjes van
ca. 5 cm en vouw ze tot driehoekjes.
Vouw rond elke pita en driehoekje bakpapier en zet ze dan rechtop in een laag schaaltje.
bereidingstijd 20 minuten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes
Land van herkomst Fusion