Miniquiches met shii-take
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg diepvries
- 300 g shii-takes
- 1 eetlepel olijfolie
- 12½ g bieslook verse
- 25 g pijnboompitten
- zout
- peper versgemalen
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- boter om in te vetten
- 2 teentjes knoflook
Instructies
- Deeg in ca. 5 minuten laten ontdooien.
- Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.
- Knoflook pellen en fijn snipperen.
- In koekenpan olie verhitten, shiitakes en knoflook ca.2min al omscheppend bakken.
- Pan van vuur nemen.
- Bieslook erboven fijn knippen, pijnboompitten toevoegen.
- Paddestoelmengsel op smaak brengen met zout en peper.
- In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
- Oven voorverwarmen op 200 ºC.
- (In magnetron) boter smelten.
- Zes vormpjes dun invetten en elk met plakje deeg bekleden.
- Overhangend deeg langs rand afsnijden.
- Paddestoelmengsel over vormpjes verdelen.
- Eimengsel voorzichtig over vulling in vormpjes schenken, tot net onder de rand.
- Miniquiches ca. 30 minuten in midden van oven gaar en goudbruin bakken.
- Quiches uit oven nemen en warm serveren.
Voedingswaarden
Calories: 255 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 9 g | Vet: 17 g