Miniquiches met shii-take

Allerhande 2002
Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 300 g shii-takes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 12½ g bieslook verse
  • 25 g pijnboompitten
  • zout
  • peper versgemalen
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • boter om in te vetten
  • 2 teentjes knoflook

Instructies

  • Deeg in ca. 5 minuten laten ontdooien.
  • Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.
  • Knoflook pellen en fijn snipperen.
  • In koekenpan olie verhitten, shiitakes en knoflook ca.2min al omscheppend bakken.
  • Pan van vuur nemen.
  • Bieslook erboven fijn knippen, pijnboompitten toevoegen.
  • Paddestoelmengsel op smaak brengen met zout en peper.
  • In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • (In magnetron) boter smelten.
  • Zes vormpjes dun invetten en elk met plakje deeg bekleden.
  • Overhangend deeg langs rand afsnijden.
  • Paddestoelmengsel over vormpjes verdelen.
  • Eimengsel voorzichtig over vulling in vormpjes schenken, tot net onder de rand.
  • Miniquiches ca. 30 minuten in midden van oven gaar en goudbruin bakken.
  • Quiches uit oven nemen en warm serveren.

Voedingswaarden

Calories: 255 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 9 g | Vet: 17 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch