Moccachino met een Hollandse tic

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml melk
  • 100 g chocolade extra bitter
  • ½ liter koffie versgezette
  • 4 glaasjes kaneel likeur slijter
  • kaneelpoeder of cacaopoeder

Instructies

  • Klop in een kom de slagroom met de vanillesuiker stijf.
  • Breng in een pannetje de melk aan de kook.
  • Voeg van het vuur af de chocolade toe en roer tot de chocolade is gesmolten.
  • Roer de chocolademelk door de versgezette koffie.
  • Spoel 4 hittebestendige glazen om met heet water.
  • Schenk in elk glas een borrelglas likeur.
  • Schenk de moccachino in de glazen en lepel de slagroom er voorzichtig op. Bestrooi de slagroom met kaneel- of cacaopoeder.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een lange lepel.
Ook zonder tic is deze chocoladekoffie een aanrader.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Warme dranken
Extra aanwijzing Snel te maken