Moderne Spaanse Worstjes Stamppot met Spinazie en Crème Fraîche
Een moderne twist op de stamppot, met Catalaanse braadworstjes, verse spinazie en een romige aardappelpuree met crème fraîche.
Equipment
- Kookpot
- Lepel
- mes
Ingrediënten
- 800 g tafelaardappelen geschild en in stukken
- 3 eetlepels olijfolie
- 12 Catalaanse braadworstjes
- 600 g verse spinazie
- ½ teentje knoflook geperst
- 125 ml crème fraîche
Instructies
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn, meng met de crème fraîche.
- Verhit 1 eetlepel olie in een anti-aanbak koekenpan en bak de worstjes op laag vuur in 7-8 minuten gaar.
- Keer de worstjes regelmatig om en houd ze warm in aluminiumfolie.
- Verhit de resterende olie in een wok en roerbak de spinazie in gedeelten tot deze geslonken is.
- Breng op smaak met geperste knoflook, zout en peper.
- Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk overtollig vocht eruit.
- Meng de uitgelekte spinazie door de gestampte aardappelen en crème fraîche.
- Serveer de stamppot met de gebakken worstjes er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of wat tomaatjes voor een extra bite.
Wijnadvies:
Een medium-bodied rode wijn zoals een Spaanse Tempranillo past goed bij de hartige smaken van de worstjes en de romige stamppot.
Voedingswaarden
Calories: 540 kcal | koolhydraten: 56 g | Protein: 28 g | Vet: 24 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g