Mongools Gegrild Lamsvlees met Geroosterde Uien

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
wachten 30 minuten
Total time 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels droge sherry
  • eetlepel lichte sojasaus
  • 3 cm verse gemberwortel fijngehakt
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 600 g lamsboutlapjes Ó la minute gesneden
  • 1 eetlepel olie
  • 2 uien in ringen gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Meng in een kom de droge sherry, sojasaus, fijngehakte gember, bruine basterdsuiker en knoflook.
  • Snijd de lamsboutlapjes in repen van ongeveer 4 cm breed en meng ze door de marinade.
  • Laat minimaal 30 minuten marineren.
  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Haal de gemarineerde lamsrepen uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
  • Leg ze op een bakplaat.
  • Schuif de bakplaat ongeveer 10 cm onder de hete grill en rooster het vlees in ongeveer 6 minuten bruin en gaar, keer halverwege om.
  • Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de uiringen al omscheppend tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • Verdeel het gegrilde lamsvlees over vier borden.
  • Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Verdeel de gebakken uiringen over het lamsvlees.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Shiraz of een Merlot past goed bij de kruidige smaken van het gegrilde lamsvlees.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 34 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Mongolië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm