Mongools Gegrild Lamsvlees met Geroosterde Uien
Ingrediënten
- 3 eetlepels droge sherry
- 1½ eetlepel lichte sojasaus
- 3 cm verse gemberwortel fijngehakt
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 600 g lamsboutlapjes Ó la minute gesneden
- 1 eetlepel olie
- 2 uien in ringen gesneden
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Meng in een kom de droge sherry, sojasaus, fijngehakte gember, bruine basterdsuiker en knoflook.
- Snijd de lamsboutlapjes in repen van ongeveer 4 cm breed en meng ze door de marinade.
- Laat minimaal 30 minuten marineren.
- Verwarm de ovengrill voor.
- Haal de gemarineerde lamsrepen uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
- Leg ze op een bakplaat.
- Schuif de bakplaat ongeveer 10 cm onder de hete grill en rooster het vlees in ongeveer 6 minuten bruin en gaar, keer halverwege om.
- Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de uiringen al omscheppend tot ze zacht en goudbruin zijn.
- Verdeel het gegrilde lamsvlees over vier borden.
- Bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Verdeel de gebakken uiringen over het lamsvlees.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Shiraz of een Merlot past goed bij de kruidige smaken van het gegrilde lamsvlees.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 34 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g