Mosselen in saffraanroomsaus

Mosselen in saffraanroomsaus

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen panklaar
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 3 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g boter
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 dl witte wijn wijncategorie 2
  • 1 dl koksroom pakje ` 2 dl

Instructies

  • Mosselen onder stromend water afspoelen.
  • Mosselen die na een ferme tik niet dichtgaan en kapotte exemplaren verwijderen. Mosselen in grote pan leggen en afgedekt op hoog vuur in ca. 5-7 minuten verwarmen tot alle mosselen openstaan.
  • Intussen saffraandraadjes ca. 5 minuten weken in bakje met 1/2 dl heet water. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Knoflook pellen en fijn snipperen.
  • Mosselen met schuimspaan in kom scheppen en onder aluminiumfolie of in oven warm houden.
  • Mosselvocht bewaren.
  • In hapjespan boter smelten.
  • Bosui en knoflook ca. 3-4 minuten heel zachtjes fruiten.
  • Kerriepoeder even meefruiten.
  • Chilipoeder, wijn en saffraan met vocht erdoor roeren.
  • Mosselvocht toevoegen en alles op hoog vuur 2-3 minuten inkoken.
  • Room erdoor roeren en saus nog ca. 1 minuut verwarmen.
  • Mosselen over vier warme schaaltjes of diepe borden verdelen, saus erover schenken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Direct serveren.

Voedingswaarden

Calories: 155 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten