Mosselen in saffraanroomsaus
Allerhande 2002
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg mosselen panklaar
- 1 envelopje saffraandraadjes
- 3 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 25 g boter
- ½ theelepel kerriepoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- 1 dl witte wijn wijncategorie 2
- 1 dl koksroom pakje ` 2 dl
Instructies
- Mosselen onder stromend water afspoelen.
- Mosselen die na een ferme tik niet dichtgaan en kapotte exemplaren verwijderen. Mosselen in grote pan leggen en afgedekt op hoog vuur in ca. 5-7 minuten verwarmen tot alle mosselen openstaan.
- Intussen saffraandraadjes ca. 5 minuten weken in bakje met 1/2 dl heet water. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
- Knoflook pellen en fijn snipperen.
- Mosselen met schuimspaan in kom scheppen en onder aluminiumfolie of in oven warm houden.
- Mosselvocht bewaren.
- In hapjespan boter smelten.
- Bosui en knoflook ca. 3-4 minuten heel zachtjes fruiten.
- Kerriepoeder even meefruiten.
- Chilipoeder, wijn en saffraan met vocht erdoor roeren.
- Mosselvocht toevoegen en alles op hoog vuur 2-3 minuten inkoken.
- Room erdoor roeren en saus nog ca. 1 minuut verwarmen.
- Mosselen over vier warme schaaltjes of diepe borden verdelen, saus erover schenken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Direct serveren.
Voedingswaarden
Calories: 155 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g