Mosselen met chorizo

Mosselen met chorizo

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g chorizo
  • 1 ui gesnipperd
  • 250 g vleestomaten in stukjes
  • 1 laurierblad
  • 100 ml droge witte wijn
  • chilipeper uit de molen
  • 2 kg mosselen
  • 2 el peterselie fijngehakt

Instructies

  • Snijd de chorizo in stukjes.
  • Verhit een grote braadpan of de mosselpan en bak de chorizo zachtjes 3 minuten. Voeg de ui toe en fruit hem 3 min. mee.
  • Voeg de tomaten, laurierblad, wijn en naar smaak chilipeper toe.
  • Breng alles aan de kook en laat het mengsel zachtjes koken tot het grootste deel van het vocht verdampt is.
  • Spoel de mosselen in een zeef onder koud water.
  • Verwijder de exemplaren die na een tik op het aanrecht nog niet willen sluiten.
  • Schud de mosselen in de pan met tomaat.
  • Leg het deksel op de pan en breng alles aan de kook.
  • Kook de mosselen in ca. 8 min. gaar.
  • Schud de pan tussendoor een paar keer.
  • Schep de mosselen in een grote schaal.
  • Dip de chorizo en het kookvocht van de mosselen op met stukken stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

In september zijn mosselen op hun best.
Deze Spaanse gekruide versie is een eenvoudige manier om eens iets anders op tafel te zetten dan het klassieke mosselrecept.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Spanje