Mosselen uit de wok van Sonja van de Rhoer
Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 4 uien
- 1 stengel bleekselderij
- 2 eetlepel olie
- 1 stukje gemberwortel verse van 2-3 cm, geschild en fijngesneden
- 3 takjes tijm
- 1 blaadje laurier
- 1 stengel citroengras sereh
- 5 takjes munt
- 5 takjes koriander
- 1 dl witte wijn
- peper
Instructies
- Snijd de uien en de bleekselderij in grove stukken.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en de bleekselderij met de gember.
- Spoel de mosselen grondig in koud water en doe ze in de wok.
- Voeg de verse tijm en het laurierblaadje toe en doe er de munt, de koriander en het fijngesneden citroengras bij.
- Blus de mosselen met een flinke scheut witte wijn en laat ze, vanaf dat het kookpunt is bereikt, 2-2½ minuut goed doorkoken, of tot alle schelpen open staan.
- Breng op smaak met versgemalen peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gekookte rijst en een glas Elzasser Gewurztraminer.