Mosselkroketjes
Equipment
- sauspan
- diep bord
- keukenpapier
Ingrediënten
- 150 g gekookte mosselen
- 250 ml gezeefd mosselkookvocht of visbouillon van tablet
- 25 g boter
- 50 g bloem
- 125 ml slagroom
- 2 eieren
- 2 eetlepel(s) peterselie fijngehakt
- 2 eetlepel(s) bieslook fijngehakt
- 75 g paneermeel
- olie om te frituren
Instructies
- In pan mosselkookvocht of bouillon tot helft inkoken.
- In sauspan boter smelten en 30 g bloem erdoor roeren.
- Nog 2 min. zachtjes bakken.
- Scheutje voor scheutje bouillon en slagroom toevoegen en blijven roeren tot dikke saus ontstaat.
- Pan van vuur nemen.
- Eieren splitsen en dooiers met peterselie en bieslook door saus roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Mengsel laten afkoelen en in koelkast door en door koud laten worden.
- Bereiden
- In diep bord eiwitten loskloppen.
- Steeds 1 eetlepel van saus scheppen.
- Mossel erin drukken en saus rond mossel tot kroket (of balletje) vormen.
- Kroketjes eerst door bloem wentelen, dan door eiwit en vervolgens door paneermeel.
- Frituurolie tot 180 °C verhitten en mosselkroketjes met 8 tegelijk in 3-4 min.
- Goudbruin frituren.
- Mosselkroketjes in vergiet bekleed met keukenpapier laten uitlekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Mosselkroketjes serveren met grove mosterd.