Mosselpotje met verse kruiden
Equipment
Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 1 teentje knoflook
- 25 g bieslook
- 30 g peterselie
- 15 g kervel verse
- 1 eetlepel boter
- 1 tablet visbouillon
- 2½ dl droge witte wijn
- 125 ml crème fraîche
- 1 ui
Instructies
- Mosselen grondig wassen onder koud stromend water.
- Kapotte schelpen en open mosselen die na een ferme tik niet sluiten verwijderen.
- Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.
- Bieslook in stukjes van 1 cm knippen.
- Steeltjes van peterselie snijden, blad grof hakken.
- Kervelblaadjes van steeltjes plukken.
- In mosselpan boter verhitten, ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes bakken. Bouillontablet boven pan verkruimelen.
- Wijn en crème fraîche erdoor roeren en 1 minuut meewarmen.
- Mosselen en kruiden in pan doen, deksel op pan leggen.
- Op hoog vuur mosselen in 5 à 8 minuten koken tot alle schelpen open zijn.
- Pan af en toe goed omschudden.
- Ongeopende schelpen verwijderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Mosselen in pan serveren, met knapperig stokbrood.
Voedingswaarden
Calories: 445 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 23 g | Vet: 35 g