Mosselpotje met verse kruiden

Mosselpotje met verse kruiden

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g bieslook
  • 30 g peterselie
  • 15 g kervel verse
  • 1 eetlepel boter
  • 1 tablet visbouillon
  • dl droge witte wijn
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 ui

Instructies

  • Mosselen grondig wassen onder koud stromend water.
  • Kapotte schelpen en open mosselen die na een ferme tik niet sluiten verwijderen.
  • Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • Bieslook in stukjes van 1 cm knippen.
  • Steeltjes van peterselie snijden, blad grof hakken.
  • Kervelblaadjes van steeltjes plukken.
  • In mosselpan boter verhitten, ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes bakken. Bouillontablet boven pan verkruimelen.
  • Wijn en crème fraîche erdoor roeren en 1 minuut meewarmen.
  • Mosselen en kruiden in pan doen, deksel op pan leggen.
  • Op hoog vuur mosselen in 5 à 8 minuten koken tot alle schelpen open zijn.
  • Pan af en toe goed omschudden.
  • Ongeopende schelpen verwijderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Mosselen in pan serveren, met knapperig stokbrood.
 

Voedingswaarden

Calories: 445 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 23 g | Vet: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland