Mosterdsoepje van ’t Zusje

mosterdsoepje

Mosterdsoepje van 't Zusje

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grote kookpan
  • Garde of houten lepel

Ingrediƫnten

  • 500 ml kippenbouillon of rundbouillon voor vegetarisch gebruik groentebouillon
  • 200 ml slagroom
  • 50 ml witte wijn
  • 130 gram grove mosterd
  • 20 gram tarwebloem
  • 50 gram maizena
  • 25 gram fijne bloemkoolroosjes
  • 25 gram gefrituurde uitjes
  • 25 gram preiringen
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Breng de bouillon samen met de slagroom, witte wijn en grove mosterd aan de kook in een grote kookpan.
  • Maak in een mengkom een papje van de tarwebloem en maizena met een beetje koude bouillon.
  • Voeg dit papje al roerend toe aan de kokende bouillon.
  • Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen.
  • Laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken, zodat deze kan indikken.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Serveer de soep in kommen en garneer met fijne bloemkoolroosjes, gefrituurde uitjes en preiringen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland