Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Grote kookpan
- Garde of houten lepel
Ingrediƫnten
- 500 ml kippenbouillon of rundbouillon voor vegetarisch gebruik groentebouillon
- 200 ml slagroom
- 50 ml witte wijn
- 130 gram grove mosterd
- 20 gram tarwebloem
- 50 gram maizena
- 25 gram fijne bloemkoolroosjes
- 25 gram gefrituurde uitjes
- 25 gram preiringen
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Breng de bouillon samen met de slagroom, witte wijn en grove mosterd aan de kook in een grote kookpan.
- Maak in een mengkom een papje van de tarwebloem en maizena met een beetje koude bouillon.
- Voeg dit papje al roerend toe aan de kokende bouillon.
- Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen.
- Laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken, zodat deze kan indikken.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Serveer de soep in kommen en garneer met fijne bloemkoolroosjes, gefrituurde uitjes en preiringen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 3 g