Een elegante presentatie van aspergemousse, geserveerd in nette plakken, gegarneerd met reepjes gerookte zalm, aspergepunten en zalmeitjes. Het gerecht ligt op een chique wit bord met een vleugje crème fraîche-dillesaus aan de zijkant. De setting bevat een levendig Mexicaans-geïnspireerde tafel met kleurrijke tafellakens, verse kruiden en natuurlijke verlichting, wat zorgt voor een feestelijke en verfijnde eetervaring.

Mousse van Groene Asperges met Gerookte Zalm

Een verfijnde mousse van groene asperges en gerookte zalm, perfect voor een feestelijk voorgerecht.
Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
opstijven 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg groene asperges
  • 150 g gerookte zalm in een dikke plak
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 eetlepels dille fijngehakt
  • 6 dl slagroom
  • 8 blaadjes witte gelatine
  • 1-2 theelepels citroensap
  • Zalmeitjes
  • Peper
  • Zout

Instructies

Voorbereiden:

  • Schil de asperges indien nodig en snijd ze in stukjes.
  • Houd circa 12 hele asperges apart.
  • Kook de asperges 5-10 minuten in kokend water en laat ze uitlekken.
  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
  • Pureer de warme asperges in een keukenmachine en los de uitgeknepen gelatine in de puree op.
  • Zeef het mengsel en meet 6 dl puree af.
  • Laat het al roerend afkoelen.
  • Klop de slagroom lobbig en meng deze door de aspergepuree.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Snijd de gerookte zalm in dikke repen.

In vorm doen:

  • Doe 1/3 van de mousse in een cakevorm.
  • Leg de helft van de apart gehouden asperges en repen zalm erop.
  • Voeg de helft van de mousse toe, leg de rest van de asperges en zalm erop, en dek af met de resterende mousse.
  • Dek de vorm af en laat deze minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Afwerken:

  • Meng in een kom de crème fraîche met dille, citroensap, zout en peper.
  • Garneer de mousse met zalmeitjes, takjes dille en/of groene asperges.
  • Serveer de saus apart.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een frisse droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, past perfect bij dit verfijnde voorgerecht.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 12 g | Vet: 21 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc Kerst / Pasen