Mousse van Groene Asperges met Gerookte Zalm
Een verfijnde mousse van groene asperges en gerookte zalm, perfect voor een feestelijk voorgerecht.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiden:
- Schil de asperges indien nodig en snijd ze in stukjes.
- Houd circa 12 hele asperges apart.
- Kook de asperges 5-10 minuten in kokend water en laat ze uitlekken.
- Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
- Pureer de warme asperges in een keukenmachine en los de uitgeknepen gelatine in de puree op.
- Zeef het mengsel en meet 6 dl puree af.
- Laat het al roerend afkoelen.
- Klop de slagroom lobbig en meng deze door de aspergepuree.
- Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Snijd de gerookte zalm in dikke repen.
In vorm doen:
- Doe 1/3 van de mousse in een cakevorm.
- Leg de helft van de apart gehouden asperges en repen zalm erop.
- Voeg de helft van de mousse toe, leg de rest van de asperges en zalm erop, en dek af met de resterende mousse.
- Dek de vorm af en laat deze minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Afwerken:
- Meng in een kom de crème fraîche met dille, citroensap, zout en peper.
- Garneer de mousse met zalmeitjes, takjes dille en/of groene asperges.
- Serveer de saus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, past perfect bij dit verfijnde voorgerecht.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 12 g | Vet: 21 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g