Naanbrood met chili en koriander

Naanbrood met chili en koriander – receptenplein.nl

Naanbrood met chili en koriander

Heerlijk zelfgemaakt naanbrood, bestrooid met chili en verse koriander. Perfect als bijgerecht bij Indiase curries.
Porties: 10 stuks
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
rijzen 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 450 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 1 zakje droge gist 7 gram
  • 150 gram volle yoghurt
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • 1 ½ dl lauwwarme melk
  • Chilipoeder naar smaak
  • Verse koriander fijngehakt, naar smaak
  • Extra melk om te bestrijken

Instructies

  • Vermeng de bloem, bakpoeder, zout en gist in een kom.
  • Voeg de yoghurt, het ei, de gesmolten boter en de lauwwarme melk toe.
  • Kneed tot een stevig deeg.
  • Laat het deeg afgedekt ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek.
  • Verdeel het gerezen deeg in 10 gelijke stukken.
  • Rol elk stuk deeg heel dun uit tot een ovale vorm.
  • Leg de uitgerolde naans op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk de bovenkant van het deeg dun met melk.
  • Bestrooi met chilipoeder en fijngesneden koriander.
  • Bak het naanbrood in het midden van een voorverwarmde oven op 220°C gedurende ongeveer 10 minuten, of tot het goudbruin en luchtig is.
  • Serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer warm bij Indiase gerechten zoals curry, dal of tandoori. Lekker om te dippen in sauzen of om te vullen.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn met wat fruitigheid, zoals een Riesling of een Pinot Grigio, past goed bij Indiase gerechten.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 5 g | Vet: 3 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Brood
Land van herkomst India
Jaargetijde: Alle Jaargetijden