Nasi Badjak met barbecue kip & satésaus ketjap manis

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 1 pakje Conimex Mix voor Nasi Speciaal
  • Conimex Sambal Badjak
  • 2 uien
  • 400 g kipfilet
  • Conimex Wok Olie
  • 600 g nasigroenten
  • Conimex Satésaus Ketjap Manis

Instructies

  • Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 C.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Maak de kruidenmix (uit het pakje) volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Voeg 1 theelepel Sambal Badjak toe.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Snijd de kipfilet in dikke plakjes, meng deze met de marinade en laat ze minstens 10 minuten marineren.
  • Laat de plakjes kip op een rooster op de barbecue of in de oven aan beide kanten in ca.
  • 10 minuten gaar worden.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten en de uienringen 8 minuten
  • Schep 2 theelepels Sambal Badjak en de groentenmix (uit het pakje) erdoor en wok 3 minuten mee.
  • Schep de rijst erdoor en warm goed door.
  • Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verdeel de nasi en de BBQ-kip over 4 kommen of borden en geef de warme satésaus er apart b

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmaker Kroepoek Bali bij voor een lekker knappertje.
Variatietip:
De kip is ook lekker in blokjes gesneden en om en om met een partje (rode) ui aan satéstokjes geregen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kip / Rijst
Land van herkomst Oosters