Nasi goreng met mini saté & smaakmaker kroepoek bali dips
Ingrediënten
- 400 g witte rijst
- 1 zakje Conimex Mix voor Nasi Goreng
- 1 komkommer
- 300 g hamlappen
- 2 eetlepels Conimex Boemboe Saté
- Conimex Wok Olie
- 400 g Oosterse roerbakgroenten
- Conimex Sambal Manis
- 1 pot Conimex Satésaus Ketjap Manis
- 1 zak Conimex Kroepoek Bali
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
- Meng de mix met 100 ml kokend water, tenminste 10 minuten laten staan.
- Snijd de komkommer in plakken en het vlees in heel kleine stukjes (ca.1 cm).
- Meng het vlees met de boemboe en 1 eetlepel olie.
- Rijg het vlees aan de cocktailprikkers (3-4 stukjes per stokje).
- Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 3 minuten.
- Wok de gewelde mix vervolgens 2 minuten mee.
- Schep de rijst en 1-2 theelepels sambal erdoor en roerbak nog 3 minuten.
- Gril de mini-sateetjes in een grillpan rondom bruin en gaar, ca. 5 minuten.
- Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmakers Gebakken Uitjes, Ketjap Asin en Sambal Manis bij.
Variatietip:
Paprika, bleekselderij en worteltjes erbij zijn ook heerlijk om in de satésaus te dippen.