Nasi goreng met mini saté & smaakmaker kroepoek bali dips

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 1 zakje Conimex Mix voor Nasi Goreng
  • 1 komkommer
  • 300 g hamlappen
  • 2 eetlepels Conimex Boemboe Saté
  • Conimex Wok Olie
  • 400 g Oosterse roerbakgroenten
  • Conimex Sambal Manis
  • 1 pot Conimex Satésaus Ketjap Manis
  • 1 zak Conimex Kroepoek Bali

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Meng de mix met 100 ml kokend water, tenminste 10 minuten laten staan.
  • Snijd de komkommer in plakken en het vlees in heel kleine stukjes (ca.1 cm).
  • Meng het vlees met de boemboe en 1 eetlepel olie.
  • Rijg het vlees aan de cocktailprikkers (3-4 stukjes per stokje).
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 3 minuten.
  • Wok de gewelde mix vervolgens 2 minuten mee.
  • Schep de rijst en 1-2 theelepels sambal erdoor en roerbak nog 3 minuten.
  • Gril de mini-sateetjes in een grillpan rondom bruin en gaar, ca. 5 minuten.
  • Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmakers Gebakken Uitjes, Ketjap Asin en Sambal Manis bij.
Variatietip:
Paprika, bleekselderij en worteltjes erbij zijn ook heerlijk om in de satésaus te dippen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Varkensvlees
Extra aanwijzing Snel te maken