Nasi Keboeli met Hollandse Kippensoep

Bord met kruidige nasi keboeli en een kom Hollandse kippensoep met groenten, geserveerd op een rustieke houten tafel met knoflook, kruiden en specerijen eromheen.

Nasi Keboeli met Hollandse Kippensoep

Deze Nasi Keboeli is een kruidige en vochtige rijst, een hoofdgerecht met rijst met een Hollandse twist. Dit risotto-achtig gerecht is de perfecte oplossing voor het combineren van droge kip met een kruidig rijstgerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
kostprijs per persoon € 3,00 (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 5 dl kippenbouillon of kippensoep
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 250 g rijst
  • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  • zout naar smaak

Instructies

  • Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de knoflook lichtbruin.
  • Voeg de rijst toe en bak deze onder voortdurend omscheppen glazig, maar niet bruin.
  • Voeg de kleingesneden ui, de kippenbouillon en een snuf zout toe.
  • Breng alles aan de kook.
  • Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de rijst circa 30 minuten zachtjes koken totdat alle bouillon geabsorbeerd is en de rijst gaar is.
  • Indien gewenst, voeg wat fijngesneden prei of bieslook toe voor extra smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip

 
Serveer dit kip met rijst gerecht met gebraden kippenpootjes en een frisse, knapperige salade voor een complete maaltijd.
 

Wijnadvies

 
Bij dit kruidige gerecht past een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir. Een droge rosé is ook een goede keuze.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Rijst / Saus / Stoofpot
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden