Nasi Keboeli met Hollandse Kippensoep
Deze Nasi Keboeli is een kruidige en vochtige rijst, een hoofdgerecht met rijst met een Hollandse twist. Dit risotto-achtig gerecht is de perfecte oplossing voor het combineren van droge kip met een kruidig rijstgerecht.
Equipment
- deksel
- mes
Ingrediënten
- 5 dl kippenbouillon of kippensoep
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
- 250 g rijst
- 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
- zout naar smaak
Instructies
- Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de knoflook lichtbruin.
- Voeg de rijst toe en bak deze onder voortdurend omscheppen glazig, maar niet bruin.
- Voeg de kleingesneden ui, de kippenbouillon en een snuf zout toe.
- Breng alles aan de kook.
- Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de rijst circa 30 minuten zachtjes koken totdat alle bouillon geabsorbeerd is en de rijst gaar is.
- Indien gewenst, voeg wat fijngesneden prei of bieslook toe voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Serveer dit kip met rijst gerecht met gebraden kippenpootjes en een frisse, knapperige salade voor een complete maaltijd.Wijnadvies
Bij dit kruidige gerecht past een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir. Een droge rosé is ook een goede keuze.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g